Перейти до вмісту
Home » Увага! Розшукується Твін Пікс!

Увага! Розшукується Твін Пікс!

Примітка: Так, про Твін Пікс сьогодні не написав тільки ледачий. А ледачих у нас в редакції немає.

Отже, Девід Лінч повертається на екрани з культовим Твін Піксом.  Зрада чи перемога? І це не єдине запитання.

По-перше, де той самий Твін Пікс?

Я буквально маю на увазі вигадане містечко на кордоні Канади та Штатів.

Усі  ми давно вже знаємо, хто вбив Лору Палмер. Тому давайте казати чесно:  додивлялися ми другий сезон не через сюжет, а заради атмосфери. Заради вигуків «damn fine cup of coffee», витончених луків Одрі Горн та вишневого/чорничного пирога, який насправді ми ніколи не куштували. Норма Дженінгс зустрічає нас своєю чарівною посмішкою в «Дабл R», у готелі «Great Northern» Бен Горн приймає нескінченні делегації ділових партнерів, а у місцевому відділку поліції холонуть пончики з джемом.  Десь поруч все оповите запахом хвої, чути бурхливий водоспад та дивні звуки із загадкового лісу.

 

Та чомусь на початку третього сезону автори серіалу віддають перевагу зовсім іншим місцям. З якогось дива однією з локацій стає Нью-Йорк та якесь-там-не-пам’ятаю-містечко в Южній Дакоті. Ну  добре, я пам’ятаю. Населений пункт Бакхорн.

Сам Твін Пікс фігурує дуже рідко. І часом має сумний вигляд.  Так, у барі «Bang-bang» досі грає особлива лірично-млосна музика, Шеллі Джонсон все ще працює у закусочній, а на байкері Джеймсі Герлі та ж шкіряна куртка. Але цього недостатньо.

Де, в біса, шериф Гаррі С. Труман?
Замість нього нам показують якогось іншого Трумана на ім’я Френк. Виявляється, що вони з Гаррі брати. Іноді Трумани зідзвонюються. Ілюзія того, ніби всім відомий шериф з минулого і зараз десь поруч.

Також у Френка Трумана неврівноважена жінка,  і поки це все, що ми про нього знаємо.

Насправді, усе до жалю просто. Актор Майкл Онткін відмовився зніматися у продовженні серіалу, і без нього поліцейський відділок вже не той. Хай навіть індіанець Хоук досі носить сережку у вусі, а секретарка Люсі та помічник Енді такі ж незграбні. Однак перший тепер виглядає якось безпорадно, а закохана парочка вже не сприймається  такою ж милою та кумедною, як раніше. Вік бере своє.

А ще у відділку зараз працює колишній серцеїд Боббі Бріггз. І страшенно ридає, коли бачить фото Лори Палмер. Так, емоційності йому завжди було не позичати.

Космос, серйозно?
Колись про НЛО та космос у Твін Пікс згадували тільки на словах та мимохідь. Так, були розмови про проект «Блакитна книга». Але це все видавалося таким далеким… Глядачі цю загадкову тему сприймали так, ніби вона стосувалася якогось іншого серіалу.  Однак вже з перших серій нового сезону  видно, що авторами «Блакитна книга» не забута. Здається, будуть навіть прибульці. І якось це… Трохи не той стиль.

Скільки всього Дейлів Куперів?

ОДИН. Він єдиний та неповторний. Його костюм такий само бездоганний як і манери. Усмішка чарівна, погляд привітний.  Образ у мить оживає в пам’яті.

«У Вас тільки один недолік, агенте Купер. Ви надто ідеальний».  

Так відверто думку мільйонів дівчат колись висловила ще Одрі Горн. І з нею важко не погодитись.

Зараз нам псують цього прекрасного персонажа.  Вигадали йому якихось двійників.  В одному живе злий дух Боб, він носить довге волосся та виглядає як пристарілий рокер. Його вже знайшли ФБР і думають, що це справжній Купер.

Тим часом справжній Купер  вибирається з Червоної кімнати у стані психічно хворої людини і потрапляє на місце якогось Даггі, який виглядав як Дейл, однак без укладки та костюма. Звідки взявся той Даггі – досі невідомо.

Ви щось зрозуміли? Я теж ні. І це безладдя триває вже п’ять серій!!! П’ять серій з вісімнадцяти.

За-тя-гну-то.

Увесь цей час Купер ходить як мішком прибитий, ледве переставляє ноги, та нічого не говорить, крім останніх двох слів співрозмовника.  Це вже набридає. Хочеться підійти до Дейла та вдарити його пару разів по щоках чи що.  Вилити холодної води на нього. Одним словом, привести до тями.

Шанувальники чи не найбільше сумували за головним героєм, а його в новому сезоні поки що показують тільки в неадекватному стані. Це розчаровує.

Де вже всі заявлені актори?
Аманда Сейфрід – є. Джеймс Белуші – є.  Майкл Сера – є.   А коли чекати на Наомі Воттс, Моніку Беллуччі,  Лору Дерн, Тіма Рота? Таке відчуття ніби все цікаве в новому сезоні відкладають на потім. А глядачі можуть і не дочекатися. Хоча є ризик, що ці надто популярні обличчя будуть виглядати чужими у Твін Піксі.

 

Моя суб’єктивна думка про початок третього сезону  поки що негативна. Сподіваюся, вона ще зміниться.

Усе ж таки коли показали перші чорно-білі кадри, у серці зажевріла надія. Червона кімната. Купер такий же Купер, хоча й трохи постарілий. Навпроти нього  сидить Велетень і говорить нові загадки. Здається, що для колишньої атмосфери більше нічого і не треба.

Далі вже в кольорі показують Лору Палмер, яка колись обіцяла зустрітися з агентом через двадцять п’ять років. І в тебе перехоплює подих.

БАМ! Після цього починається щось зовсім чуже і поки незрозуміле.

У першій серії третього сезону до Хоука надходить виклик від Дами з поліном. «Дечого не вистачає. Це  пов’язано з агентом Купером», – повідомляє жінка. І це дуже символічно. Виникає  таке враження, наче старожил серіалу попереджає глядачів.

«Не ведіться, Лінч вас зрадив».

 

Оцінювала Луїза Ломая

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.