Перейти до вмісту
Home » Як YouTube змінює людей

Як YouTube змінює людей

Двадцятичотирирічна жителька Лос-Анджелесу Евеліна Баррі, струнка білявка, з голлівудською посмішкою та каліфорнійською засмагою. Вона ніби образ з голлівудської молодіжної кінострічки. Її життя повністю відображає сенс вислову «American dream»: власна лофт-квартира, модне вбрання, світські заходи, часті подорожі та цікава робота. В ній вже неможливо впізнати Евеліну Карташову, емігрантку з Молдови, брюнетку, не зовсім худорляву, якою вона була сім років тому.

https://www.instagram.com/p/BM-PD2BhG2a/?taken-by=evelina

Дівчина народилася у Єкатеринбурзі (Росія), її мати молдаванка, а батько росіянин. У шість років вона з сім’єю переїхала в Кишинів (Молдова), де здобула середню освіту та провела більшу частину свого життя. Саме це місто Евеліна вважає своєю Батьківщиною. Коли постало питання про вступ до вишу, дівчина загорілася бажанням здобувати вищу освіту за кордоном, а саме у Сполучених Штатах Америки. Проте її батьки були категорично проти цього, вона була єдиною дитиною, сенсом їхнього життя, тому вони не могли легко погодитися на таке випробування – бути на різних материках та не бачитися роками. Але після тривалих вмовлянь Евеліни та перспективи кращого життя для їхньої дочки вони все ж змінили своє рішення. Дівчині дали дозвіл на навчання у США, лише за однієї умови, якщо вона опановуватиме фах політолога. Евеліні довелося прийняти умови батьків, хоча це й руйнувало усі її плани.

Дівчина успішно склала міжнародний іспит з англійської мови (TOEFL) та отримала омріяний грант. Але в Америці її чекали не лише перспективи, а й розчарування. Після року навчання на факультеті політології та постійного відчуття «не у своїй тарілці» дівчина прийняла складне рішення: потай від батьків забрати документи і перевестися на спеціальність, яка більше була їй до душі. Вона отримала освіту дизайнера інтер’єру, родина згодом зрозуміла та підтримала поклик її душі. Для них спершу було важко зрозуміти, що в країні можливостей професія дизайнера може приносити такі ж гроші, як професія юриста, психолога чи дипломата. Адже, за словами Евеліни, в Молдові, працюючи все життя чесно, її сім’я не могла дозволити собі і половини того, що має американська сім’я із середнім рівнем достатку.

Але не дизайнерська робота привела дівчину до успіху. Її кар’єрний ріст стрімко пішов у гору саме завдяки YouTube. Хоч спершу Евеліна не розглядала Інтернет як засіб заробітку, він був для неї лише способом знайти однодумців.

Під час навчання  в університеті Евеліна познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком. Після весілля парі довелося перебратися на інший кінець Каліфорнії, де дівчина почувалася дуже самотньо, бо залишилася зовсім без друзів, знайомих та роботи. Тоді й настав переломний момент у її житті: щоб не бути на одинці із собою, Евеліна започаткувала свій канал на YouTube Slyle. Life. Imagination by Evelina, розпочала вести блог під назвою Evelina’s fashion cafe, що переріс в однойменний сайт.

Згодом дівчина зайнялася дизайном біжутерії, яку просувала серед своєї інтернет-аудиторії.Евеліні вдається вдало поєднувати ці види діяльності та викладатися на повну для своїх глядачів, читачів і клієнтів. Її відео, фотографії та розповіді цікавлять людей з індустрії моди. Але окрім fashion, в її роботах можна знайти натхнення, поради та настанови. Дівчина стала відомою у вузьких колах завдяки своїй відкритості та щирості, її відео дивляться громадяни США, Канади, України, Молдови, Румунії, Болгарії та Росії. Зараз на її YouTube-каналі близько 1,3 мільйона підписників, а за її життям в Instagram слідкують понад 720 тисяч користувачів.

https://www.instagram.com/p/BUR3GvLBqL9/?taken-by=evelina

Але не популярність є її головною метою, Інтернет для Евеліни – це лише місце, де вона може ділитися з людьми своїми інтересами, думками, подіями у житті, а головне, своєю творчістю. Також дівчина займається благодійністю. Найгучнішим благодійним заходом, який ініціювала блогерка, стало буріння свердловини для забезпечення жителів Гаїті чистою проточною водою.

Евеліна не боїться здаватися смішною у своїх відео, вміє перетворювати свої недоліки та дивні вподобання на особливості. Полюбляє з’являтися у кадрі зі склянкою томатного соку чи камбучі, що робить її відео теплими, дружніми та домашніми. Її робота надихає і змушує працювати без зупину: рівень монтажу та якість зйомки відео стрімко зростають.

Оригінальна, цікава та успішна дівчина, яка має на меті хоч трохи змінити світ на краще, спонукає людей діяти та покращувати своє життя, зазирати у себе та прямувати до своїх мрій. І все це вона робить за допомогою YouTube та соціальних мереж.

 

Знайомилася Анастасія Розум

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.