Перейти до вмісту
Home » Жодних труднощів перекладу

Жодних труднощів перекладу

Канадієць з українським походженням Мирон цього літа приїхав до Києва, аби навчати українських дітей англійської мови.

Джерело: сторінка GoCamp у Facebook

«Цього року ми в Канаді святкуємо 125-у річницю першої української еміграції. Це мене надзвичайно зворушило. І я думаю, щось хочеться зробити. У фейсбук прийшла реклама про проект GoCamp, і я прийняв виклик, тим паче дуже люблю дітей. Я задоволений, що приїхав в Україну» — розповідає Мирон Лагола, волонтер із Канади.

Завдяки освітньому проекту GoСamp в Україну за власний кошт прибули 600 волонтерів із 140 країн світу. Вони навчатимуть дітей англійської мови у понад півтисячі шкіл по всій Україні. Вивчення іноземної відбуватиметься через інтерактивні ігри, а спілкуватимуться винятково англійською.

Джерело: сторінка GoCamp у Facebook

Ініціатива GoСamp відбувається вже другий рік поспіль. Минулоріч GoCamp, заснований громадською організацією GoGlobal, був значно менший. До проекту долучилися 120 волонтерів із 40 країн світу.

Джерело: сторінка GoCamp у Facebook

У 2017 році їхня кількість зросла вчетверо. Зі слів директорки громадської організації «Global Office», яка є співорганізатором GoCamp, Оксани Нечипоренко, це стало справжнім викликом для організаторів. Цього року відібрали 611 шкіл по всій Україні:

Найголовнішим у відборі школи, і вчителя зокрема, була мотивація прийняти волонтера. Аби вчителі краще розуміли нові методики викладання, наприклад, що таке інтерактивне викладання, та як викладати через гру, ми провели для 611 учителів різноманітні тренінги. Викладачі мають бути з волонтерами єдиною командою, яка зацікавить дітлахів вивчати англійську.

Оксана Нечипоренко зауважує, що мотивація так важлива через те, що вчителі мають самі побудувати GoCamp у своїй школі за запропонованою методологією, а вже потім до цієї системи приєднується іноземний волонтер.

Заповнюючи анкету, волонтери могли зазначити, в якому населеному пункті вони бажають працювати. 60 іноземців повідомили, що хочуть вирушити на Схід України. Вони поїдуть у Маріуполь, Краматорськ, Слов’янськ та Первомайськ – туди, де порівняно безпечно.

Джессіка, волонтер зі США, розповідає:

Моя мама розповідала мені про Україну. Вона була тут 2 роки тому і їй дуже сподобалось, ось і я вирішила приїхати. Я багато читала та дізнавалась про конфлікт на Сході України, і раптом зрозуміла, що хочу навчати дітей саме там.

Серед волонтерів можна зустріти навіть міжнародних послів. Аби привернути увагу до ініціативи GoCamp, організатори цього року запросили до українських шкіл послів Канади, США, Британії, Індії, Бельгії, Австралії та Іспанії.

Головна мета волонтерів – навчити застосовувати  іноземну мову в повсякденному житті, показати, що позбутися мовного бар’єру дуже просто.

Проект літніх пришкільних таборів GoCamp вже розпочався. З 26 травня майже 200 волонтерів GoCamp вже викладають іноземну для школярів по всій Україні. Інші ж  найближчим часом також долучаться до навчання.

Джерело: сторінка GoCamp у Facebook

 

Знайомилася Христина Биковець

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.