Перейти до вмісту
Home » Топ-7 скандальних заяв Дональда Трампа

Топ-7 скандальних заяв Дональда Трампа

Колись із кожної його заяви насміхалися, а сьогодні він став президентом Сполучених Штатів Америки. Дональд Трамп – один із найодіозніших і найбільш непередбачуваних світових лідерів сучасності. Ми згадали найбільш скандальні, смішні та небезпечні заяви 45-го президента США.

Антимігрантську риторику Трампа вважають одним із ключових важелів його перемоги. Заяви проти мусульман лунали ще задовго до офіційного початку передвиборчої гонки. У грудні 2015 року він запропонував заборонити всім мусульманам в’їзд до країни. На його думку – вони ненавидять Америку і становлять для неї загрозу.

Навіть після старту передвиборчої гонки Трамп не став коректнішим у своїх заявах. У серпні 2016 року він заявив: ладен розглянути визнання окупованого Криму частиною Росії. І додав – населення Криму самостійно зробило вибір на користь РФ.

Це не перші політичні залицяння із Росією, які публічно озвучував Дональд Трамп. У розпал передвиборної гонки він попросив Росію відшукати та оприлюднити електронні листи його суперниці по перегонах Гілларі Клінтон.

У передвиборчій війні всі засоби виправдані – здається, саме так вважав Трамп. Він звинуватив Барака Обаму та Гілларі Клінтон у створенні терористичного угрупування “Ісламська Держава”. Мовляв, дії чинної адміністрації США призвели до розквіту радикального ісламізму.

Аби стати об’єктом глузувань Трампа, не обов’язково бути нелегальним мігрантом або мусульманином. Папа Римський – теж згодиться.

У січневому інтерв’ю Дональд Трамп не виключив можливості зняття санкцій з Росії – у випадку згоди Москви на скорочення її ядерних арсеналів. А ще додав – потрібно бути готовими довіряти Путіну. У цій же розмові із журналістами 45-ий президент США вкотре розкритикував НАТО. Хоча при цьому зауважив: організація є важливою для нього.

Одним із найгучніших рішень Трампа за час його президенства став вихід Сполучених Штатів із Паризької кліматичної угоди, спрямованої на зменшення парникових викидів та забруднення атмосфери. Про це американський президент заявив 2 червня. Відтепер США може не стати у списку майже двохсот країн, що борються із наслідками глобального потепління.

 

Згадувала Анна Нестеренко

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.