Перейти до вмісту
Home » Топ 6 світових політиків-диваків

Топ 6 світових політиків-диваків

Високопосадовці дивують нас у двох випадках: коли роблять щось, як звичайні люди, і коли роблять щось не як звичайні люди. Їздять на метро або велосипедах на роботу – дивно, але добре. Будують розкішні маєтки – дуже дивно і дуже погано. Проте інколи голови держав роблять речі, котрі важко віднести до “добре” чи “погано”. Інколи це дивно, але мило (спойлер: це Джастін Трюдо), а інколи – просто дивно.

6. Прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл на своєму сайті вів блог від імені своїх трьох собак. Дописувати він, щоправда, вже припинив, проте докази такого “собачого блогінгу” і досі є на сайті.

5. Екс-президент Уругваю Хосе Альберто Мухіка за своєї каденції чимало дивував. Ще до президентства він відсидів у в’язниці (тільки не треба проводити аналогії), але це не вся його “родзинка”. Мухіка називали “найбіднішим” президентом через екстраординарний для високопосадовців (тим паче, Латинської Америки) аскетизм до посадових привілеїв та грошей взагалі. Екс-президент замість розкішного президентського палацу жив на невеликій фермі в передмісті Монтевідео, зарплатню віддавав на благодійність, їздив на “Фольксваген Жук” 1987 року випуску (який і був його найдорожчою особистою покупкою). А ще він узаконив вживання марbхуани та одностатеві шлюби. Це Уругвай, на хвилиночку.

4. Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді – просто в моді в Індії. Не робив нічого “екстра”, проте місце в рейтингу заслужив своїм бездоганним стилем та пристрастю до селфі. Завдяки своєрідній манері одягатися Моді вважається іконою стилю в Індії.

3. Одностатеві стосунки багато високопосадовців світу вже не приховують, зокрема і прем’єр-міністр Люксембургу Ксав’є Бетель. Проте нещодавнє фото із самміту лідерів країн-учасниць НАТО у Брюселі дещо струсонуло мережу. Доки політики вирішували долю людства, фотографи попросили попозувати їх других половинкок. Чоловік Бетеля у компанії дружин та подруг очільників країн має досить органічний вигляд.

 

2. Оскільки після обрання Еммануеля Макрона президентом Францій гарячі заголовки про його різницю у віці з дружиною ще навіть не встигнули охолоти, то друге місце рейтингу навіть не обговорюється.

1. Надзвичайно популярний у соцмережах, фемініст, обожнює прикольні шкарпетки та пандочок. Саме таким для мільйонів людей є ідеальний лідер країни. Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо час від часу потрапляє в різні ситуації і здається ще ідеальнішим. Так, нещодавно він під час своєї пробіжки у Ванкувері випадково потрапив у фото випускників. Ті, побачивши прем’єр-міністра у тренувальних шортах, не розгубилися і зробили “випускне селфі”. Чи може бути лідер країни ще ближчим до громадян?

Фото: BBC, Reuters, Huffington post, AP, Радіо Свобода, 5 канал

 

Дивувалась Юлія Бурковська

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.