Перейти до вмісту
Home » Мир, єдність, прапори: марш за єдність Іспанії в Instagram

Мир, єдність, прапори: марш за єдність Іспанії в Instagram

У центрі Барселони люди вийшли на мирний мітинг за єдність Іспанії. Вони виступають проти відділення Іспанії і насилля, за єдність і мир. Ініціювала марш організація «Каталонське громадянське суспільство». Вона нарахувала 930 тисяч учасників акції. За офіційними даними поліції, на вулиці вийшло близько 350 тисяч осіб. Сутичок і проявів насилля цього разу на вулицях не було.

Ось що учасники сьогоднішнього маршу постять і пишуть про нього в акаунтах Instagram.

https://www.instagram.com/p/BZ_o0QkAE8B/?taken-at=213100244

“Сьогодні більше, аніж будь коли. Хай живе Каталонія і хай живе Іспанія!” – написав Урі Марін.

https://www.instagram.com/p/BZ_4meZhnFR/

“Сьогодні все було по-іншому. Люди по всій Іспанії зібралися заради єдності, і тут. у Барсеолні, відчувалася сила цього послання. Я вперше особисто був на такій політичній події , і це було неймовріно”, – пише Зак Брінкхурст.

https://www.instagram.com/p/BZ_4nxbhItx/

“Каталонія – це Іспанія!” – скандують мітингувальники.

https://www.instagram.com/p/BZ_3OVxAVIs/

https://www.instagram.com/p/BZ_0XD5DY5A/?taken-at=213100244

“Мовчазна більшість Каталонії вийшла на вулиці. Той, хто бажає діалогу, не лишається одностороннім. Гордий бути каталонцем, а, отже, іспанцем. Неймовірно!” – вважає Серджіо Аранда.

https://www.instagram.com/p/BZ_0WWyAbkx/?taken-at=213100244

“Заради спільного оздоровлення нашого суспільства!” – закликає автор плакату.

https://www.instagram.com/p/BZ_0LO9AIt5/?taken-at=213100244

“Якщо хтось запитає, скільки нас, скажіть правду: ми ОДНА країна, більш об’єднана, ніж коли-небудь, і решта не має значення!” – написала Сандра Гінгер. У руках вона тримає плакат “Ми теж каталонці”.

https://www.instagram.com/p/BZ_0IRwFF_Y/?taken-at=213100244

https://www.instagram.com/p/BZ_z31-BbzM/?taken-at=213100244

“Ми завжди будемо захищати єдність Іспанії!” – написали в акаунті молодіжного руху Народної партії (Nuevas Generaciones Partido Popular de Valdemoro – нове покоління Народної партії Вальдеморо) муніципалітеті Вальдеморо.

https://www.instagram.com/p/BZ_zp_9HM-s/?taken-at=213100244

“Каталонія – це моя земля, Іспанія – це моя країна”, – сказано на плакаті.

https://www.instagram.com/p/BZ_zUp6AQrd/?taken-at=213100244

https://www.instagram.com/p/BZ_zJCnh8kJ/?taken-at=213100244

“В єдності сила!”

https://www.instagram.com/p/BZ_xuU9AMHb/?taken-at=213100244

“Легендарне 8 жовтня. Вони розбудила звіра. Ми не будемо мовчати. Ми каталонці і ми іспанці!Хай живе Іспанія! Хай живе Каталонія!”  – написала Ельвіра Перелло.

https://www.instagram.com/p/BZ_y6PNhJK8/?taken-at=213100244

“І навіть якщо вони хочуть забрати мій голос, я буду кричати до неба!”, – заявила Марія Ігуалада.

https://www.instagram.com/p/BZ_wdPsj5jY/?taken-at=213100244

На плакаті написано: “Я каталонець та іспанець. НІ відмові від свого коріння, НІ відмові від своєї землі. ТАК відомві від насильства, ТАК відмові від незалежності. Для моєї мами та моїх бабусь і дідусів усі ми – каталонці та іспанці, не фашисти”.

Нагадаємо, 90% каталонців проголосували на референдумі за незалежність регіону. На волевиявлення прийшло близько 2,3 млн людей, це 43% виборців регіону. Такі результати надали представники місцевої влади Каталонії.

У неділю під час голосування в Барселоні сталися масові сутички. Поліція блокувала виборчі дільниці, вилучала бюлетені й розганяла протестувальників гумовими кийками і травматичною зброєю. Більше 850 мітингувальників отримали травми, 12 офіцерів поліції поранені і  3 цивільних затримані за непокору й образу правоохоронців, за даними міністерства внутрішніх справ Іспанії.

Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой подякував поліції за оперативну роботу і заперечив законність референдуму. На думку центральної влади, волевиявлення не було демократичним і підриває конституційний лад Іспанії.

У відповідь на дії поліції у вівторок близько 700 тисяч людей вийшли на вулиці Барселони проти насилля.

Президент Каталонії Карлос Пучдемон оголосив, що регіон виборов право на незалежність у формі окремої республіки і проголосить незалежність за лічені дні.

Конституційний суд заборонив проводити засідання парламенту 9 жовтня. Саме на ньому збиралися ухвалити декларацію про незалежність Каталонії.  Президент Єврокомісї Жан-Клод Юнкер підтвердив, що референдум порушує чинне законодавство Іспанії і назвав його «внутрішньою проблемою», в яку комісії не втручатиметься.

Уряд Іспанії може застосувати закон про національну безпеку або 155 статтю Конституції і силоміць взяти бунтівний регіон під прямий контроль для регулювання ситуації.

Збирала Марія Писаренко

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.