Перейти до вмісту
Home » Сучасний Вотергейт: стара історія на екрані по-новому

Сучасний Вотергейт: стара історія на екрані по-новому

Що об’єднує Вотергейтський скандал, Ліама Нісона і Рідлі Скотта? Нова американська політична драма «Вотергейт: падіння Білого дому», яку можна буде побачити у кіно відсьогодні. Але є кілька «але».

Джерело: Kinomania

Режисер: Пітер Ландесман

Актори: Ліам Нісон, Дайан Лейн, Майка Монро та інші

Композитор: Деніел Пембертон

Продюсери: Марк Бутан, Джианна Фасіо, Гарі Гоецман, Том Генкс, Ентоні Катагас, Пітер Ландесман, Стів Річардс, Джей Роуч і Рідлі Скотт.

Джерело: Kinomania

Сюжет: Фільм розповідає про грандіозний скандал ХХ століття, котрий призвів до відставки американського президента Річарда Ніксона. Викривальну інформацію на главу держави передавав пресі дехто на прізвисько «Глибока глотка», за котрим приховувався замначальника ФБР Марк Фелт.

Слоган: Все таємне стає явним.

https://www.youtube.com/watch?v=XBaSKrvd1tc

Кілька «але», як і обіцяли: якщо ви не в курсі Вотергейтської справи і біографії Річарда Ніксона, єдиного в історії президента США, який сам подав у відставку, вам, м’яко кажучи, буде не надто цікаво дивитися на тяганину інформаторів та агентів ФБР. Увесь фільм вони ведуть таємні і нетаємні переговори, іноді не зрозумілі їм самим, не те, що б глядачеві.

Так, політична сюжетна лінія не єдина, є ще сімейна. Наприклад, донька головного героя Марка Фелта (Ліам Нісон) стала хіппі, розквіт цього руху припав саме на початок 1970-х років. Але ця лінія як несподівано з’являється, так несподівано і зникає.

Джерело: Kinomania

Фільм знято з відповідним політичним драмам настроєм і пафосом. Утім, у випадку зі стрічкою «Вотергейт: падіння Білого дому» це спрацювало протилежним чином, нагадуючи радше пародію, і навіть блискучий акторський склад не покращив ситуації.

Джерело: Kinomania

Звісно, тільки глядачеві вирішувати, на які кінопрем’єри витрачати свій час – на щастя, кінотеатральний графік жовтня розписаний дуже щільно і обирати є з чого.

Джерело: Kinomania

 

Оцінювала Ольга Усачова

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.