Перейти до вмісту
Home » Королівський відпочинок з мінімальним бюджетом: 10 найдешевших курортів світу.

Королівський відпочинок з мінімальним бюджетом: 10 найдешевших курортів світу.

Безкрайні пляжі Домінікани з білосніжним піском і теплою лазуровою водою… Саме так ви уявляєте собі курорт? Може, екзотичні тропічні ліси Шрі-Ланки? П’ятизірковий готель на березі Середземного моря? Це все непогано, але задорого. Ми розкажемо про менш відомі і більш доступні місця. Обіцяємо, вони нічим не гірші за ці дороги п’ятизіркові курорти.

  1. Таїланд

Багатоликий Таїланд підлаштовується під смаки і очікування кожного: хтось знайде тут спокійний відпочинок в оточенні фантастичних пейзажів, хтось насолодиться першокласним шопінгом, хтось пуститься в усі тяжкі і випробує всі місцеві розваги. Головне — не помилитися з місцем відпустки.

З гарними храмами, руїнами стародавніх цивілізацій, прекрасними пляжами і пейзажами, Таїланд вважається однією з найкрасивіших країн у світі, де кожен мандрівник повинен побувати хоч раз в житті і зануритися в місцеву культуру. І гарною новиною є те, що зробити це можна менш ніж за 26 доларів в день, що робить країну однією з найдешевших для подорожей в Південно-Східну Азію. Наприклад, можна насолодитися смачною національною стравою Pad Thai (тайландська пательня) ціною менше 2 доларів США на вуличних ринках і знайти житло близько 5 доларів за ніч.

https://www.instagram.com/p/Bb7MaZVhLuq/?tagged=tailand

  1. Камбоджа

Загублена в джунглях Камбоджа яскрава і дивовижна: сотні палаців і храмів стародавнього Ангкора, самобутня столиця королівства Пномпень, гірські ланцюги, національні парки і найчистіші озера, а ще — морський курорт. Якщо ви один з тих мандрівників, які хотіли б побачити руїни і відчути себе Індіаною Джонсом чи Ларою Крофт, краще звернути увагу на Камбоджу. Камбоджа — колиска кхмерської імперії, і з такими пам’ятками, як найбільший храмовий комплекс Ангкор, що розташований поруч з містом Сієм Ріп, ця країна буде вражати вас кожен день.

Сьогодні в Камбоджу приїжджають всі, хто не боїться приправити екзотикою традиційно розкішний азіатський відпочинок на морі. Пляжі тут вже точно не гірше, ніж у Таїланді або В’єтнамі, але от якість доріг, та й інфраструктура в цілому трохи кульгають. Проте ціни в цій країні такі, що любо-дорого: за 1 американський долар можна отримати дивовижний 20-хвилинний «рибний» педикюр або одну апетитну смажену з імбиром жабу.

https://www.instagram.com/p/Bb3JgpgFwZE/?tagged=kamboja

  1. Коста-Ріка

Ще однією в списку “Найдешевших країни світу” є Коста-Ріка — республіка в Центральній Америці, досить розвинена і політично стабільна. Кілька євро в день достатньо, щоб вижити в Коста-Ріці. Можна купити чудову їжу в ресторанах за 3 євро або навіть менше. А щоб заощадити більше, слід купувати їжу на місцевих ринках. Що стосується житла, то цілком можливо орендувати будинок за 150€ у місяць, хоча в столиці ціни вище.

https://www.instagram.com/p/Bb7KE2CHsxu/?tagged=costarica

  1. Беліз

Мрія недорого побувати в раю може здійснитися у Белізі, що вважається однією з найкрасивіших країн у Центральній Америці.

Тут є все для відпочинку: субтропічний клімат, дивовижні пляжі і різноманітна фауна. Це ідеальне місце для дайверів: кораловий бар’єр Белізу пропонує 127 прибережних островів з однією з найрізноманітніших морських екосистем в світі. Вартість проживання там дорожча за Коста-Ріку. Великий будинок в районі Кайо, що розташований в годині їзди на північний захід від столиці, може коштувати близько 220 євро на місяць.

Харчування недороге, особливо купуючи місцеві продукти. Імпортні, як правило, на 50% дорожче, тому, щоб витрачати менше грошей, слід робити закупи на місцевих ринках.

https://www.instagram.com/p/Bb66cnJjBPH/?tagged=belize

  1. Перу

Популярність Перу як туристичного напрямку обумовлена,​ ​в першу чергу, дивами і загадками — таємничою спадщиною давніх цивілізацій. А ще Перу — це міста індіанців з загадковими спорудами, «зелене пекло» незайманих джунглів, найглибший каньйон в світі, високогірне озеро Тітікака (колишня частина океану). Крім усього іншого, Перу може похвалитися ще й найбагатшою екосистемою: в одній тільки дельті Амазонки мешкає третина усіх відомих науці видів тварин.

Одне з найбагатших місць в царині культури і ландшафтного різноманіття в Південній Америці, а також є одним з найдешевших туристичних напрямків на цьому континенті. Не витрачаючи багато грошей, можна відвідати такі дивовижні місця, як Мачу-Пікчу, острови озера Тітікака або Каньйон Колка. Одночасно варто насолоджуватись смачною перуанської кухнею. Жити в Перу можна за 30 доларів США на добу.

https://www.instagram.com/p/Bb6-5thF6DS/?tagged=peru

  1. Непал

Містичний Непал відомий як центр духовності в Азії, а ті, хто шукає свій шлях у житті, їдуть сюди з усього світу, щоб медитувати і увібрати унікальну атмосферу цього місця. Ті, хто не жадає просвітління, теж їдуть — милуватися красивими горами, приголомшливими храмами і стародавніми пагодами.

Це одна з тих країн, де ви можете подорожувати безцільно і завжди знайдете, чим зайнятися. Непал — це контраст релігійних вірувань, культур, рас, кольору і таких вражаючих пейзажів, як Гімалаї. У Непалі все дуже дешево і легко подорожувати з бюджетом 20$ в день, але якщо ви плануєте піднятися на бази Евересту, доведеться збільшити бюджет. Наприклад, подорож в групі буде коштувати близько 25$ в день. Але погодьтеся, за таке задоволення це невеликі гроші.

https://www.instagram.com/p/Bb5watknukO/?tagged=nepal

  1. Болівія

Приїхавши до Болівії, можна насолоджуватися видом піків Кордильєр, досліджувати загублені посеред смарагдових плато міста інків, зануритися в споглядання мовчазної соляної пустелі Уюні, майже оглухнути від щебету екзотичних птахів у вологих джунглях басейну Амазонки, а також чинно прогулюватися затишними колоніальними вуличками Сукре.

Болівія щасливо багата на найрізноманітніші пам’ятки історії та мистецтва. Говорячи коротко, це пам’ятники цивілізацій доколумбової епохи, іспанська колоніальна архітектура і природна краса. На території країни на сьогоднішній день розташовуються 6 об’єктів Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Також, до особливостей Болівії можна віднести невисокі ціни на житло та продукти харчування: наприклад, тут можна поснідати за 2$ у недорогому ресторані та знайти житло за 20$ за ніч.

https://www.instagram.com/p/Bb75nEXnmzK/?tagged=bolivia

  1. Індія

Хоча квиток на літак може бути дорогим, проживання в Індії є одним з найдешевших по всьому світу. Тут можливо знайти скромне і безпечне місце проживання за ціною 4$ за ніч, і в день витрачати не більше 20$. Їжа також дуже дешева і різноманітна, так як ресторани в країні є на будь-який смак. А найголовніше те, що в Індії є сотні пам’яток для відвідування. Це дивовижна країна, де багато вражаючих історичних пам’яток. Народ і його звичаї завжди в центрі уваги. Варто відзначити, що Індія варта не тільки списку «Найдешевші країни світу», але і «Найцікавіші туристичні напрямки».

https://www.instagram.com/p/Bb75zqKn8WS/?tagged=india

  1. Еквадор

Еквадор — це абсолютно універсальна країна. Розваги тут є для всіх: прекрасні пляжі, вражаюче різноманіття флори і фауни, ностальгічні міста з великою історичною цінністю. Не кажучи вже про дружелюбність і гостинність еквадорського населення. І, звичайно, великим плюсом є те, що Еквадор входить до списку найдешевших країн в світі. Номер в готелі може коштувати близько 8$ за ніч. Харчування, розваги та пересування по країні також дуже дешеві.

https://www.instagram.com/p/Bb775h5j9Na/?tagged=ecuador

  1. Лаос

Лаос — ще одна країна в Південно-Східній Азії, розташована між М’янмою, Китаєм, В’єтнамом, Камбоджею і Таїландом. З точки зору туризму, Лаос пропонує пам’ятки, аналогічні сусіднім країнам: пишне природне оточення, стародавні храми і екзотична атмосфера.

Подорожувати туди не так дешево, як це було кілька років тому, але, як і раніше, цю країну обирають молоді туристи, які шукають веселощів і пригод. Є нові недорогі і хороші готелі. Проте, ціни на харчування і транспорт зросли, при цьому якість цих послуг не покращилася. У Лаосі ви можете провести день з бюджетом 25-30 євро, що включає в себе проживання, харчування та прогулянку. Але одним з недоліків Лаосу, в порівнянні з такими країнами, як Таїланд, Філіппіни, Малайзія і Балі, є відсутність медичної інфраструктури: мало лікарень, й ті поганої якості.

https://www.instagram.com/p/Bb5ENyKhzIy/?tagged=laos

Підраховувала Марія Плеханова

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.