Перейти до вмісту
Home » ТОП-5 оригінальних виконань Гімну України

ТОП-5 оригінальних виконань Гімну України

Фото: Unsplash

Виконати Державний Гімн України на урочистому заході – мрія чи не кожного українського артиста. Що може бути вищим визнанням таланту, як не довіра заспівати найсвятіше? За 28 років незалежності різні вітчизняні співаки переспівували гімн – акапельно, у супроводі фортепіано, або скрипки. Серед них були усім відомі українські виконавці: Тіна Кароль, Джамала, Дзідзьо і Олександр Пономарьов. Кожен вкладав у виконання частинку себе. Пропонуємо вашій увазі підбірку виконавців найоригінальніших та найяскравіших інтерпретацій Державного Гімну України.

Олександр Пономарьов

Гімн України вперше прозвучав наживо на футбольному полі саме голосом Олександра Пономарьова. Це сталося у 2000 році перед матчем між збірними України та Польщі. Гімн у виконанні артиста став канонічним, його включали мало не на всіх урочистих заходах країни. 

Тіна Кароль

Згадайте 28 святкування  Дня Незалежності України в 2019 році. Воно запам’яталося українцям з кількох причин. Цього року традиційний військовий парад замінила Хода Гідності, а урочистий гімн виконали понад 600 голосів. Невідомий його куплет на даху київської консерваторії заспівала народна артистка України Тіна Кароль в образі білого ангела. Цей виступ дійсно можна назвати екстремальним. Співачці довелося лізти на дах крізь маленьке вікно і вже там в «польових» умовах одягати свій розкішний наряд.

Дзідзьо

Цього року перед футбольним матчем збірних України і Литви на стадіоні Харкова Дзідзьо вразив вболівальників своїм  живим потужним вокалом і несподіваною інтерпретацією державної пісні. Такого образу артиста і його проникливого, величного виконання гімну не очікував ніхто.

Джамала

Співачці двічі випадала честь виконати Гімн України, і обидва рази вона робила це акапельно. Так артистка підтримувала вітчизняних боксерів перед відповідальними боями, у тому числі і Володимира Кличка перед поєдинком з росіянином Олександром Повєткіним. Для українського спортсмена спів Джамали став доленосним – саме тоді він завоював перемогу.

Наталія Кличко

Дружина Віталія Кличка єдина в цьому рейтингу непрофесійна співачка. Жінка давно займається вокалом і, незважаючи на відсутність співочої спеціальності, вона двічі погоджувалася підтримати Кличка-молодшого перед важливими боксерськими поєдинками. До цих виступів Наталя довго готувалася, а хвилюванню не було меж. Однак, її бездоганне виконання державної пісні під інструментальний акомпанемент  варте вашої уваги.

Ілона Рожко

ПОДІЛИТИСЯ:
Позначки: