Перейти до вмісту
Home » Ідеальне знайомство з Європою: Будапешт на уїк-енд

Ідеальне знайомство з Європою: Будапешт на уїк-енд

Рідко хто рекомендує почати знайомство з Європою з Угорщини. Не знаю, куди літали ті диваки, але запрошую Вас саме сюди. Будапешт і вдень, і вночі не залишить вас байдужими. 

Чому ж саме це місто? Тут все дуже просто: Будапешт дешевий, безпечний і має безліч цікавинок, до того ж, всі туристичні доріжки можна пройти пішки (так, фітнес трекер буде в захваті, а Вам раджу заздалегідь подбати про зручне взуття). 

Є сенс знайти житло ближче до центра міста, адже це зекономить час і гроші на транспорт, та й після довгої прогулянки містом навряд чи захочется хвилин 30 їхати додому. Але ж якщо сталось так, що домівка далеченько, – вас врятують трамвайчики та тролейбуси. Розібратись з оплатою та маршрутами дуже легко хоча б тому що на деяких станціях стоять працівники, які з радістю допоможуть придбати квиток. 

Тепер розберемось із розвагами. Будапешт має що показати туристу будь-якого віку та рівня активності. По всьому місту курсують величезні туристичні автобуси, які з комфортом доставлять вас куди завгодно. Але якщо заздалегідь прокласти собі маршрути до найвідоміших точок в онлайн-картах, то зовсім нескладно буде пройтись пішки (навіть якщо ви не вмієте користуватись картами і губитеся «в трьох соснах». Будапешт створений для комфортного пересування). Щиро раджу інколи звертати в незнайомі провулки та вивчати місто «навпомацки», у тихі далекі вулички неможливо не закохатись. А якщо ви вже зачарувалися парламентом, перейшли величезний міст, побували на рибацькому бастіоні та обійшли всі храми, парки та ярмарки, то по-перше, ви герой, а по-друге, прийшов час для вечірніх веселощів. 

Нічне життя міста на Дунаї нагадує маленький Лас-Вегас: вимикається сонце, вмикається мільйон ліхтариків, усе більше барів відчиняють свої двері і наповнюють келихи алкоголем. Та якщо такі заклади – не ваша історія, час згадати про супермаркети та парки, там зараз життя кипить найяскравіше. Цікавою знахідкою буде пиво за сорок центів та молоде вино за 1,5 долари. До речі, п’ють тут цілодобово і багато, але нетверезого розбишаку зустріти майже нереально, бо алкоголь не розводять дешевим спиртом.

Після такого насиченого дня ви, мабуть, хочете їсти? Не хвилюйтесь, з їжею також все просто. По-перше, на кожній вулиці сотні різних закладів, де вас нагодують і зроблять це смачно, а по-друге, місцеві супермаркети мають величезний асортимент і мізерний цінник на продукти, тож готувати самостійно тільки в радість.

На другий день можна дослідити більш віддалені локації, як, наприклад, місцевий ринок та спробувати автентичну угорську кухню. Саме там всі радять скуштувати найпопулярніші страви – гуляш і лангош – і насолодитись колоритом.

 Сподіваюсь, тепер ви отримали достатньо хліба і видовищ. Після такого відпочинку можна з новими силами їхати додому, але не забудьте кинути кілька центів у води Дунаю, бо Будапешт заслуговує на повернення, тут ще залишились купальні та вечірні прогулянки на кораблику. 

Дар’я Чирах

ПОДІЛИТИСЯ: