Перейти до вмісту
Home » Подорожчання в часі

Подорожчання в часі

60 секунд. Рівно стільки необхідно, щоб втратити чи знайти себе. Рівно стільки сьогодні коштує один нім.

Час – це гроші. Творці нової соцмережі Nimses явно керувалися цим правилом.

Витрачаєте час? Витрачайте його хоча б на себе. Чашку кави купіть, чи що.

Додаток – це така собі суміш Instagram, Tinder та трохи Foursquare. Стрічка (цілком здерта) трохи схожа на стрічку Instagram. Навіть фільтри називаються так само. Проте побудована за геолокаційним принципом. Якщо говорити просто про складне: опубліковане фото зберігається в конкретному місці на карті і доступне усім, хто знаходиться в радіусі 2 кілометрів.

Джерело: nimses.com

Хоча, особисто мене, ось цей геолокаційний моментик лякає. Не те щоб я ховалася від когось, але коли тебе завжди видно на карті…ну самі розумієте. Кому потрібно – той і так мене знайде.

https://www.youtube.com/watch?v=GWQG4QOYq7s&feature=youtu.be

Успіх цієї мережі простий для розуміння. Творці додатку – молоді люди, і вони як ніхто розуміють, що потрібно і цікаво молоді. Вони зрозуміли, що поколінню аби полайкати когось. Це як легкий вид наркотиків, а з них, як кажуть, як з третьої полиці плацкарту, важкувато злізти. Але якщо лайки – це криптовалюта, а саме твій реально прожитий час, який можна монетизувати? Тобто гроші. Хм, «Чорне дзеркало» якесь… Пам’ятаєте, там теж успіх людини в суспільстві напряму залежав від її успіху в соцмережі. Добувати свій рейтинг потрібно було в реальному житті. Аналогія очевидна. А фільм «Час» пам’ятаєте? «Якщо вам потрібен час, просто візьміть його» у інших. Щось подібне там було. Здається, я знаю, чим надихалися творці Nimses.

Ідею та основну архітектуру придумала Ольга Холобок. Джерело: click-or-die.ru

Люди шукають уваги. Задля цього проводять в соцмережах більше 5 годин на день. На цьому і побудована філософія німа. Ти висловлюєш зацікавленість в людині і даруєш їй нім, який може коштувати 10-50 хвилин твого життя.

А творці додатку обіцяють, що згодом 1000 німів буде дорівнювати 1 долару. Коли і як це запрацює – поки невідомо.

Користувачі поки що кажуть, що важкувато для розуміння, але їм подобається. Це як арт-хаусне кіно японського режисера. «Сенс? Який сенс? Я просто зняв фільм». Та з Nimses трохи не так. Певний сенс в нього все ж закладали. Творці додатку хочуть, щоб люди виходили на вулиці, знайомились і спілкувались особисто. Для цього і створили соцмережу. Цілком логічно. Загалом, вони хотіли матеріалізувати час.

Інтерфейс додатку. Джерело: memepedia.ru

Що радує, так це дизайн, зроблено дуже сучасно. І я не знаю, як і хто їх піарив, та за кілька днів про Nimses заговорили всі. До речі, піарники соцмережі мабуть на власному прикладі вирішили показати важливість виходити на вулиці. Тому весь Поділ нині розмальований графіті з логотипом додатку.

«Ми всі прагнемо створити світі такі ж реальні, але не зовсім такі, як той, що вже існує». Кому-кому, а їм це вдалося. Вони оцифрували кожну хвилину вашого життя. Захоплюватися, боятися чи заробляти німи – вибір за вами. Але в цьому житті варто спробувати все. Не витрачай свій час.

 

Витрачала час Катерина Лобарчук

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.