Перейти до вмісту
Home » Інший емірат: Рас-Аль-Хайма

Інший емірат: Рас-Аль-Хайма

Пригадайте Рас-Аль-Хайма у розмові з друзями і, мабуть, у відповідь ви отримаєте щось на кшталт: «Рас-Аль що?» Більшість мандрівників подорожує в головні гедоністичні точки ОАЕ –  Дубай і Абу-Дабі, тоді як про четвертий за величиною емірат країни мало хто з них чув.

У 2017 році управління з туризму Рас-Аль-Хайма має амбітну мету отримати понад мільйон відвідувачів регіону. І в еміраті справді є чим привабити туристів.

Де взагалі знаходиться Рас-Аль-Хайма?

Усього година їзди на північ від Дубая широкими бездоганними автомагістралями ОАЕ. Рас-Аль-Хайма поступово здіймається над помаранчевою пустелею і простягається майже на 50 км уздовж узбережжя. Тут розташоване найбільше у світі виробництво цементу і саме тут мешкають понад 200 тис. людей, значна частина яких, як і в інших еміратах, з’їхалася з усього світу в пошуках роботи.

Чому варто туди поїхати?

Не маючи власних нафтових родовищ, емірат та однойменне місто не можуть похвалитися такою привабливістю, як сусідні емірати. З погляду туриста місто дещо нелогічне: центр міста, готелі і пляжі розкинулися вздовж узбережжя, а найвищий хмарочос має лише 43 поверхи.

Але це саме те, до чого лежить душа: просто, спокійно і без надмірного лоску. Рас-Аль-Хайма, ймовірно, не зможе щодня вражати вас розмаїттям розваг протягом декількох тижнів, як Дубай, однак він може бути довгоочікуваним прихистком від великого міста.

А ще тут лояльні закони щодо алкоголю і всюди безкоштовна парковка. Одне з найбільших задоволень в Рас-Аль-Хайма – вирушити на громадський пляж, відкрити пляшку холодного пива і насолоджуватися заходом сонця.

Що там робити?

Крім  узбережжя, де пляжі всипані сумішшю гарячого піску і роздроблених мушель, а вода приємно прохолодна, розваги і пам’ятки в Рас-Аль-Хайма треба ще пошукати.

Існує, звісно, розкішна опція  – зрештою, це ж ОАЕ – дорогі готелі, спа, кілька престижних  торгових центрів і недешеві водні види спорту на пляжах.

Але родзинкою Рас-Аль-Хайма є Джебель Джейс – найвища гора в країні. Від їзди гірською дорогою паморочиться в голові, але коли досягаєш оглядового майданчика на піку (1900 м) – види  на долину і океан просто вражають (якщо погода не туманна). Можна вирушити в похід уздовж гірського хребта – є варіанти багатоденних і кількагодинних походів.

Рас-Аль-Хайма також має декілька цікавих археологічних об’єктів. Зокрема, місто-привид Аль-Джазіра Аль-Хамра – моторошні, майже повністю зруйновані старі будинки, зведені з коралів, були залишені ще у 1960-х. З форту Дхайя можна насолодитися бездоганним краєвидом на пальмові плантації і місто, піднявшись по гвинтових сходах.

Де зупинитися?

Вибір житла в Рас-Аль-Хайма може здатися дещо мізерним порівняно з сусідніми еміратами. Але за ті самі гроші в цьому еміраті ви зможете отримати більше, ніж в інших.  Найдешевших 2-3-зіркових готелів не дуже багато і вони в основному зосереджені в центрі міста. Можна також встановити намет майже на будь-якому громадському пляжі.

Туристи також іноді організовували табори на вершині Джебель Джейс – там можна абсолютно усамітнено насолоджуватися світанками. Завадити можуть хіба що гірські козли.

Якщо ж ви, як і більшість відпочивальників, їдете в ОАЕ, аби пустити всім пил в очі – поселіться в приголомшливому Waldorf Astoria. Номери тут величезні, є послуги персонального консьєржа, а сніданки більше нагадують бенкети. Крім того, можна спробувати поселитися у віллі з приватним пляжем на курорті Banyan Tree Ras Al Khaimah Beach.

Де і що поїсти?

Вечеряти місцеві і гості полюбляють на Al Qawasim Corniche. Пішохідний бульвар, що межує з доріжкою для бігу і річкою, має ряд чудових закладів харчування.

Тераса на даху Yansoon пропонує прекрасний вид на річку і подає надзвичайно смачні свіжі креветки з затоки за розумними цінами.

Подалі від них є ресторан Al Fanar. Нехай його розташування не відмовить вас від відвідування цього закладу, адже він відомий своєю традиційною еміратською кухнею – махбус самак (свіжа риба з рисом і пікантним гострим соусом) дуже ситний і смачний, а морозиво з верблюжого молока буде цікавим десертом.

По щось дійсно особливе вирушайте у Waldorf Astoria – там найкращі ресторани міста. Lexington Гриль подає чудовий стейк на березі моря, а Marjan пропонує насолодитися близькосхідною кухнею на сучасний лад, сидячи на 16-му поверсі з прекрасним видом на узбережжя. Будете там – спробуйте ожиновий хумус.

Більш прості заклади можна знайти на бульварі вздовж житлового комплексу Mina Al Arab. Ця тиха маленька вуличка вздовж набережної встелена кафе і ресторанами, де місцеві полюбляють проводити вечори, насолоджуючись кальянами.

Як пересуватися?

У Рас-Аль-Хайма немає метро, а мережа автобусних маршрутів не дуже розгалужена. Оскільки центр міста, готелі і визначні пам’ятки незручно розкидані вздовж 50-кілометрового узбережжя, автомобіль буде доречним.

Загальноміське правило безкоштовної парковки означає, що ви просто можете зупинитися там, де потрібно. Якщо ж не хочете водити машину, таксі у цьому еміраті відносно недороге.

Подорожувала Аліна Турченко

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.