Перейти до вмісту
Home » КиївПрайд: веселка безпеки

КиївПрайд: веселка безпеки

ЛГБТ-спільнота пройшла маршем у центрі столиці. Колона рушила трохи пізніше 10 ранку від Будинку вчителя на вулиці Володимирській. Учасники звернули із запланованого маршруту повз Червоний корпус Київського університету на бульвар Шевченка, обійшли парк Шевченка по вулиці Терещенківській і вийшли на площу Льва Толстого.

Шлях змінили через те, що поперек вулиці стояли групи радикально налаштованих активістів. Зі своїх позицій вони транслювали пісні про “традиційні сімейні цінності”.

Охороняти марш збиралося близько 6 тисяч правоохоронців. А 50 волонтерів безпеки мали організовувати колону і запобігати провокаціям. Про це пише 24tv.ua.

Ми провели експеримент: прийшли не на початок маршу у саму гущавину подій, а ближче до кінця на фінальний пункт ходи.

З моменту початку маршу не минуло й години, а ЛГБТ-активісти і ті, хто підтримує права цієї спільноти, вже розійшлися. Натомість првоохоронців різного гатунку, поліції, сил Нацгвардії, криміналістів, медиків швидкої допомоги було безліч. Вони залишалися на позиціях іще з півгодини, попри те, що на площі не було нікого, крім звичайних перехожих і окремих предстаників преси.
Людей з веселковими прапорами, у костюмах у навколишніх кварталах теж уже не було видно.

Репортаж з місця події до вашої уваги.

Фотографувала Марія Писаренко

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.