Перейти до вмісту
Home » Філософія булочок та моделінгу

Філософія булочок та моделінгу

Знайомтеся, це Євгеній Герасимчук. Нині він випускник фізичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, у далекому минулому – фіналіст програми обміну для школярів «FLEX», а сьогодні – успішна модель. Він спробує зламати ваше уявлення про фешн-індустрію.

На вас чекає мінус один довгий вступ з рекламним представлення героя інтерв’ю, та плюс п’ять цікавих фактів про нього від нього самого.

Євгене, перелічи п’ять фактів, які розкривають твою особистість.

Перший – це вічний пошук. Перебуваю у пошуку життєвої філософії, заробітку, спілкування. Напевно, це і рухає мене по життю.

Другий факт – не можу без булочок жити. Це сенс життя (сміється). Як би погано тобі не було, ти з’їси булочку, і все стане краще. Це круто, що суспільство створило речі, якими можна швидко і за дешево покращувати життя. 

Третій факт про мене – люблю мучити свій мозок. Деколи вирішувати якісь логічні задачки. Це, мабуть, звучить, як якась фраза з дитячого садка.

Четверте. Люблю максимально все ускладнити. Не знаю навіщо, але так просто здається, що у житті є якийсь сенс.

Хм, п’ятий факт… Може бути цікавою його відсутність.

А ти пішов до модельного бізнесу, аби ускладнити життя? Чи, можливо, це було бажання втілити дитячі мрії, чи взагалі раптовий імпульс?

На той час, коли я тільки починав свою кар’єру у модельному бізнесі, це дійсно був якийсь імпульсивний вчинок. Я навіть не знаю, чим тоді керувався. Почув  від сестри про моделінг і вирішив спробувати, тим паче гроші зайвими не бувають. Таким чином життя просто на блюдечку піднесло мені запрошення до модельного бізнесу.

Ти йшов у моделі навмання з якимось пакунком стереотипів чи був обізнаний у справі? Узагалі як тебе зустріла індустрія моди?

Насправді я був настільки далеким від фешн-індустрії, що навіть не знав, що можна вважати кліше в ній. Тут таке життя, що знаходиться поза нормальностю. Усе, що відбувається –  справжня театральна постанова, а зірки і моделі – просто продукт.

Моделінг можна порівняти з супермаркетом, до якого ви приходите за булочкою. Ви даєте їй оцінку: смачне, не смачне, гарне, якогось кольору. Але ніхто не знає, як працюють маркетологи, пекарі, ті, хто печі монтують. Ви бачите продукт – любите його або ні.

Скільки зараз реально заробляють моделі?

Немає чіткої ринкової ціни на модель. Ви можете почути лише середню ціну на деякі проекти. Я знаю моделей, які отримують великі гроші, значно вищі, ніж десь офіційно заявлено. Мені важко назвати таких людей геніями у своїй професії, і важко назвати певний прозорий шлях до отримування таких грошей.

Кажуть, додаткове джерело заробітку у моделей – так звані спонсори та подарунки від них. Чи правда це?

Хто б повірив мені, якщо я б це спростував? Моделі досить симпатичні, тому, безсумнівно, звертають на себе увагу. Їх оточують люди, яких цікавить зовнішність не лише у професійному плані. Тому трапляється, що моделі дійсно не завжди заробляють плакатами, білбордами та відео.

Люди зі сторони вважають, що добра модель має всього-навсього багато посміхатися та мало їсти. Як ти можеш це прокоментувати?

Моделі переживають за свої параметри, тому дуже мало їдять. Моя знайома навіть почала приймати антидепресанти, щоб позбутися почуття голоду. Я бачив хлопця, який пив щодня тільки кефір. Це страшно.

Здається, що моделі знаються на здоровому способі життя, але це неправда. Багато провідних моделей мають проблеми з вагою і обличчям. Усе через неправильне харчування, постійні вечірки і вживання алкоголю.

Чи зіштовхувався ти з упередженим ставленням до себе як до моделі? Адже українське суспільство досить неоднозначної думки стосовно чоловіків у модельному бізнесі.

Чогось типу «Ти, Євгене, модель, тому я буду по-особливому до тебе ставитися» насправді не було. А от «Євгене, я тебе вважаю симпатичним, тому буду до тебе ставитися упереджено» – так. Тому я скоріше зіштовхувався з певним видом соціального упередження, а не модельного.

Які перспективи роботи моделлю в Україні? Чи затребувані наші манекещики закордоном?

Перспективи чого саме? Перспективи заробітку, коли ти студент – чудові. Перспективи, як кар’єри –  не дай Боже.

В Україні у модельному бізнесі обертаються відносно невеликі гроші. Можливо, ситуація зміниться, коли дизайнери та виробники вийдуть на новий рівень своєї продукції. Тоді виросте потреба у професійних моделях, та з’явиться більше перспектив.

Сказати, що Україна славиться своїми гарними хлопцями – це нонсенс. Звичайно є якісь гарнюні, що підкорюють світові подіуми, але це велика рідкість.

Які основні відмінності та особливості українського та іноземного модельного бізнесу?

Вони настільки відрізняються, що їх взагалі не можна порівнювати. За кордоном моделінг – це бізнес та спосіб заробітку. Узяти той же Китай, де величезна кількість фабрик одягу, у тому числі філіали європейських виробників. Туди їдуть заради грошей манекещики зі всього світу.

Ще один стереотип стосується расової дискримінації у фешн-індустрії, при чому не лише темношкірих моделей, а й з латиноамериканських та азіатських. Чому тоді Китай запрошує стільки людей європейського типу зовнішності, а не популяризує азіатську?

Це неправда, азіатські моделі досить активно використовуються у модельному бізнесі. Але не можна просто взяти та замінити весь ринок на них. Щодо європейських майданчиків, то там екзотична зовнішність ціниться набагато більше. Узагалі не бачив такої явної дискримінації, принаймні у моєму досвіді подібних випадків не було.

Джерело: manrepeller.com

Чи ти маєш досвід роботи моделлю за кордоном?

Так, я працював у Китаї, Лівані і Туреччині. До першої країни їздив як гастарбайтер, шукав там роботу через модельні агентства. До Лівану я потрапив по дайрект-букінг – це коли саме ти потрібен, і саме тебе викликають до країни заради зйомок певного бренду. Таке трапляється ледве не раз за модельну кар’єру.

Назви основні причин прийти до моделінгу та піти з нього.

Модельний бізнес, на мою думку, більше корисний як спосіб розширити кругозір, а не кар’єра. Агентства часто фінансують поїздки закордон, тому є можливість побачити світ, відчути іншу культуру. Також ти швидше дорослішаєш, модельна школа загартовує.

Звісно, ти заробляєш легкі гроші, тому з часом від цієї роботи важко відмовитися. Багато людей залишаються на одному рівні і не можуть його полишити.

Джерело: money.cnn.com

Чим є для тебе модельний бізнес зараз: просто хобі чи головний вектор у житті? Ти плануєш й надалі підкорювати подіуми чи готовий шукати себе у чомусь новому?

Модельний бізнес для мене зараз – чудовий підробіток, тому що ти не влаштовуєшся на постійну роботу і одразу отримуєш зароблене.  Доки ти шукаєш себе,  намагаєшся зрозуміти, у чому прагнеш бути кращим, і як хочеш годувати сім’ю, цей бізнес стає добрим інструментом для моментального заробітку. Його можна поставити на рівні з роздаванням флаєрів.

Я отримав багато досвіду, зробив свій творчий внесок у фешн-сферу, але зараз намагатимусь віднайти втілення своїх амбіцій у чомусь іншому.

І всім пораджу: залишайтеся щасливими. Це найлегша і найскладніша водночас порада. І, звісно, отримуйте задоволення від життя!

Фото з особистого архіву Євгена

 

Розмовляла Лаура Маргарян

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.