Перейти до вмісту
Home » Поки ви спали: модний апдейт

Поки ви спали: модний апдейт

Що сталося у світі моди за минулий тиждень? Жінка в чоловічому бренді, новий найперспективніший дизайнер і “made in Ukraine” на підтримку гей-параду… Потрібні деталі? Читайте далі.

У Києві відкрилася перша масштабна виставка, присвячена історії моди.

З 15 червня на території Мистецького Арсеналу представлено культурний проект під назвою «In progress. Дрес-код України часів Незалежності». Виставка розповідає новітню історію української моди, з 1991 року і до наших днів. 40 українських дизайнерів, 200 моделей одягу і цілий пласт історії країни серед оборок, рюш і воланів. Як і годиться для всіх визначних культурних проектів, відкриття проводила дружина президента Марина Порошенко, вона ж — співголова Ради з питань розвитку Арсеналу. Насолодитися модою можна до 8 липня. Тому вперед назустріч естетиці!

До речі, більше про виставку шукайте тут.

Оголосили ім’я переможця щорічного конкурсу LVMH Prize.

Нагорода дісталася француженці Марін Серра — засновниці марки з непередбачуваною назвою Marine Serre. За плечима дівчини робота з Alexander McQueen, Maison Martin Margiela, Christian Dior. Сьогодні вона поєднує стажування в Balenciaga і роботу над власним брендом. Характерна риса її марки ісламські мотиви як посилання на терористичні атаки в Європі. Дизайнер отримала нагороду в 300 тисяч євро і наставника терміном на один рік. З 2013 року конкурс підтримує молодих дизайнерів фінансово (за допомогою гранту) і морально (за допомогою армії експертів-консультантів LVMH).

Новим креативним директором будинку Brioni стала жінка.

Світ тільки звик до Марії Грації Кюрі в Dior і нові потрясіння тут як тут. Італійський бренд, відомий своїми чоловічими костюмами та багатими клієнтами (в списку Дональд Трамп і Аль Пачіно) вибрав нового креативного директора — Ніну-Марію Ніцше. За більш ніж 70 років існування бренду вперше цей пост займе саме жінка. До цього Ніна працювала з Мартіном Маржела і брендом Vetements. Тепер стежимо за розвитком класичного бренду і готуємося до чергової порції статей про «новий фемінізм».

Український бренд зробив футболки на підтримку гей-параду.

Бренд Who is it? спільно з організаторами «КиївПрайд» створив лімітовану серію одягу в підтримку Маршу рівності. У міні-колекцію увійшли футболки і бейсболки з красномовними написами «Хороший, як ти» / «Хороша, як ти». Це переклад англійської інтерпретації «GAY — Good As You». У серію також є футболки з традиційним принтом «ХУИЗИТ», який цього разу виконаний в кольорах веселки. Шукайте речі в офіційному шоу-румі бренду, на їхньому сайті і полицях ЦУМу.

Створили другий бренд-пародію — Boolenciaga.

Девіл Трен, творець бренду Vetememes, запустив новий проект — Boolenciaga. Минулого року звичайний хлопець з хорошим почуттям гумору створив бренд, що повторює одяг Демни Гвасалія. Запропонувавши копію чорного дощовика від Vetements, замінивши традиційний принт з назвою бренду на каламбур і знизивши ціну до 85 доларів, Девіл зірвав куш. Але заява засновника оригінального бренду «Більше жодних гігантських толстовок!» не залишила виходу, і довелося освоювати нові простори. В онлайн-магазині вже можна купити кепку у двох кольорах, точну копію тієї, що зробила Balenciaga. Поки що всього за 65 доларів.

 

Стежила Анастасія Пилипейко

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.