Перейти до вмісту
Home » Танки бруду не бояться, а китайці снігу

Танки бруду не бояться, а китайці снігу

Китайський блогер Ю Лей підкорив північний полюс. Він не зупинився на звичному шляху туристів і проїхав на лижах удвічі далі. І зробив це за 12 днів із запланованих 20-ти. Ю Лей став першим китайцем, який минув дві останні широти і досягнув самої вершини Землі — 90°00’00 північної широти.

Ю Лей розповідає:

Я з міста, де живе 22 мільйони громадян. Це просто мрія знайти місце, де дуже тихо. І це Північний полюс, тут ніхто не живе!

Гелікоптер висадив досвідченого гіда і туриста за 222 кілометра від центру полюсу. Ті на лижах подолали відстань від 88 градусів широти до 90. Чоловіка не злякали низькі температури. Окрім розважальної, у нього була і наукова мета поїздки. Чоловік зробив спеціальні сніжні виміри для Норвезького полярного інституту. Вони допоможуть прослідкувати за динамікою розвитку глобального потепління.

Через свій блог Ю Лей хоче поділитися знаннями про те, що відбувається в Арктиці. Лей — успішний бізнесмен і популярний блогер в Китаї. Минулого року його сторінку відвідали 100 мільйонів читачів,а за цей 50 мільйонів.

Я хочу, щоб люди, читаючи мій журнал, отримували знання про захист навколишнього середовища і про глобальне потепління. Незалежно від того, норвежець ви чи китаєць, всі ми живемо на одній планеті.

Джерело: http://www.businessinsider.com

Перша задокументована спроба пролетіти над Північним полюсом була ще в 1897 році .Тоді 11 липня швед Соломон Андре і двоє його колег — Нільс Стріндберг і Кнут Френкель вирушили на повітряній кулі «Орел» з острова Шпіцберген, що в Норвегії, в бік Північного полюса. Експедиція подолала 475 кілометрів, але через витік водню в повітряній кулі, вже за три дні команда сіла на кригу, після чого була вимушена податися назад. Дослідники змогли дістатися до острова Білий, де вони і загинули.

 

Дізнавалася Роксолана Лісовська 

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.