Перейти до вмісту
Home » Обітована земля: в яких країнах найбільше іммігрантів

Обітована земля: в яких країнах найбільше іммігрантів

Питання міграції в нашому глобалізованому світі в усіх на вустах і в Твіттер-акаунтах. Агресивну політику Дональда Трампа в цьому напрямку засудили і політики, і впливові особистості, і просто люди зі здоровим глуздом. Утім, у США, країні мігрантів, ці ж мігранти складають не найбільшу в світі частку населення.

Ми зібрали держави із найбільшим відсотком іммігрантів і цікаві факти про те, чому так сталося. До речі, Америка не потрапила навіть в перші 10 позицій рейтингу таких країн.

  1. Монако

Країна-напіванклав на півдні Франції приваблює іноземців приємним кліматом і сприятливою податковою політикою. Тут легко зберігати комерційну таємницю бізнесу, немає державного боргу, а безробіття лише 3%.

У Монако живе близько 38 тисяч людей, 55% з них – іммігранти. 47% складають французи, близько 8% італійці. Стільки ж, 16%, складають корінні мешканці Монако, яких називають монегасками.

Джерело: GETTY

  1. Макао

Цей півострів – найбільш густо населена територія в світі. Усього тут живе 651 тисяча осіб, з яких 58% народжені за кордоном. 47% населення приїхало з континентального Китаю. Незначну частку становлять також вихідці з Гонконгу, Філіппін і Португалії, разом близько 10%.

Інакше його називають особливим адміністративним районом Аоминь, адже частково ним керує Китай за спеціальною міжнародною угодою. Зокрема, їм підпорядковують питання оборони і зовнішньої політики, а от внутрішні справи, економіку, державне управління Макао здійснює самостійно.

Китайці орендували його в португальців ще у 16 столітті, тому тут поєднується Захід і Схід: і в культурі, і в традиціях, і в архітектурі. Тут розташоване найбільше в світі казино розміром  у 7 футбольних полів.

Джерело: cityam.com

  1. Андорра

Сусідка Іспанії і Франції, ця держава п’ята найменша у Європі за площею. Майже 60% її населення – це мігранти з Іспанії. Близько 10% переїхало з Португалії. Тривалість життя людей тут найвища в світі – 83,5 роки. Країна живе за рахунок туризму і статусу офшорної зони.

Джерело: Kudoybook

  1. Ліхтенштейн

Це крихітне європейське князівство, затиснуте між Австрією й Швейцарією, – найменш відвідувана туристами країна Європи. Має населення в 37 тисяч осіб. 62% його жителів народжені за кордоном, зокрема найбільше походять зі Швейцарії.

Утім, країна має один з найвищих показників ВВП на душу населення, його монарх принц Ганс Адам ІІІ – найбагатший монарх у Європі. Це єдина держава, де компаній зареєстровано більше, ніж громадян, а це майже 74 тисячі іноземних корпорацій. Усе через сприятливо низькі податки і нескладні правила створення компаній.

Джерело: swissfinancialyard.ch

  1. Кувейт

Країна з загальною площею 17 818 км², що розташована в південно-західній Азії та межує з Іраком та Саудівською Аравією, стає дедалі популярнішою серед іммігрантів. Кількість населення Кувейту – близько 3,3 млн осіб. За даними Організації Об’єднаних націй, приблизно 74% від загальної кількості – іммігранти. Багато людей їде в Кувейт шукати роботу, зокрема з Індії, Пакистану, Бангладешу і Єгипту.

Джерело: nternational.sigue.com

  1. Катар

Країна з абсолютною монархією займає друге місце у нашому рейтингу. Зважаючи на те, що територія Катару менша за Кувейт, населення тут також не переважає – тут мешкає приблизно 2 млн осіб. 75% – іммігранти. Найбільше їх з Індії, Єгипту і Бангладешу. Сотні тисяч іноземців тривалий час живуть в країні як робоча сила для будівництва об’єктів до Чемпіонату світу з футболу, що відбудеться аж у 2022 році.

Цікавий факт: усю територію Катару обслуговує один провайдер і всі користувачі працюють через нього з використанням спеціальної технології, через що у всього населення одна IP-адреса.

Джерело: visitqatar.qa

  1. Об’єднані Арабські Емірати

ОАЕ – велика нафтовидобувна країна, а значна частина тамтешнього населення живе в розкошах. Але жодна з держав не може зрівнятися з цією ще і за відсотком іммігрантів. Із загальною площею у 83 600 км², ОАЕ є домом для 9,5 млн людей. Варто зауважити, що лише 22 % не є мігрантами з інших країн. Найбільше серед 88% приїжджих вихідців з Індії, Єгипту і Пакистану.

Джерело: internations.org

Рахувала Черновол Катерина

За матеріалами The Telegraph

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.