Перейти до вмісту
Home » Чужому научайтесь: 5 незвичайних грантів для навчання закордоном

Чужому научайтесь: 5 незвичайних грантів для навчання закордоном

Cтипендіальні програми навчання в Кембриджі, Єлі, університеті Торонто та Лаузіани – це вже стара й відома історія. А чи знали ви про спеціальний грант для жінок неамериканського громадянства в США чи про навчання від Фейсбука? Зацікавились? Тоді читайте далі!

Вона для сильних тілом і духом, для витривалих та цілеспрямованих. Це спеціальна програма навчання для українців з розрядом не менше, ніж майстер спорту. Студентам надається all inclusive, тобто ця стипендія покриває витрати як на навчання, так і на проживання, і навіть харчування в американському виші. Окрім цього, види спорту як для хлопців, так і для дівчат можуть бути різноманітними. Для хлопців від  американського футболу до фехтування, хокею на траві чи стрільби з гвинтівки. А для дівчат вибір від бадмінтону і кінного спорту до сквошу, боулінгу та стрільбі з луку. Усе що необхідно зробити – це  підтвердити свої досягнення або результатами з офіційних сайтів національних чи міжнародних федерацій, або наявністю відеозаписів. До речі, окрім спортивної стипендії призначається ще й академічна за особливі успіхи у навчанні (від 1000-10000 доларів США).

Джерело: Sport and study

  • Міжнародні стипендії в США для жінок (AAUW)

Цей грант існує аж із далекого 1917 року. На нього можна претендувати, якщо ви:

а) жіночої статі;

в) не маєте американського громадянства;

б) активно намагаєтеся покращити становище жінки через громадянську, соціальну та професійну діяльність;

г) ви отримали ступінь бакалавра станом на вересень 2017 року.

Стипендія сягає від 18 до 30 тисяч доларів. Тож, якщо ви, любі дами, вважаєте, що здатні зробити цей світ трохи більш рівноправним, тоді сміливо відправляйте заявку до 1 грудня 2017 року.

Джерело: aauw-ca.org

Чи не забагато фахівців у сфері IT на ринку праці? Компанія «Facebook» так не вважає. Її засновник Марк Цукерберг хоче підтримати та спонсорувати талановитих студентів, які навчаються у будь-якій країні світу, бажають отримати ступінь кандидата наук та провести дослідження в одній із дисциплін, пов’язаній з комп’ютерною сферою. Тож якщо ви прямо зараз навчаєтесь в аспірантурі, займаєтесь науковою діяльністю чи створюєте невідому ще людству програму, то не гайте часу. Грант у 37 тисяч доларів, а також покриття компанією додаткових витрат на участь у конференціях та стажування в Facebook до ваших послуг. Можливо, світу комп’ютерних наук потрібен новий герой, такий як ви.

Джерело: Відділ академічної мобільності КНУ імені Тараса Шевченка

Дивно звучить, чи не так? Однак раз на рік Німецький історичний інститут у Москві оголошує конкурс на стипендію для аспірантів та докторантів, що займаються російською, українською, білоруською та радянською історією, а також історією німецько-радянських відносин. Грант пропонує роботу над обраною темою впродовж 12-ти місяців в московських та петербурзьких архівах та бібліотеках.

І поки Росія ностальгує за радянським минулим, може, саме вам буде цікаво скористатися цією можливістю і повчити трохи історії. Але будьте обережні і пам’ятайте: історія починається тоді, коли вже нічого неможливо перевірити.

Бібліотека ім. Леніна у Москві
Джерело: vmireinteresnogo.com

  • Навчання в онлайн-університеті University of people

І завершує цей хіт-парад перший у світі некомерційний акредитований університет, який дозволяє студентам навчатися онлайн абсолютно безкоштовно. І жодних грантів не потрібно. Основними перевагами UoPeople є можливість дистанційної комунікації зі студентами зі всього світу. Університет дозволяє випускникам старшої школи продовжити навчання, не беручи до уваги їхнє фінансове, соціальне, майнове, географічне чи будь-яке інше становище. Онлайн-виш уже тривалий час співпрацює з компаніями Microsoft та HP, де випускники можуть проходити стажування. А ще UoPeople проводить лекції від вчених провідних світових університетів.

Якщо ви мрієте про кар’єру у сфері бізнесу чи комп’ютерних технологій та не боїтеся відійти від звичних шаблонів стаціонарного навчання, то цей варіант для вас.

Джерело: NPR

Кращі варіанти шукала Єлизавета Тітова

 

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.