Перейти до вмісту
Home » ВИХІД НА ПЕНСІЮ – НЕ ВИРОК

ВИХІД НА ПЕНСІЮ – НЕ ВИРОК

Вихід на пенсію — не вирок, а початок нового життя. У цьому переконані учасники танцювального колективу пенсіонерів Сєвєродонецька “Grand seniors”.

Ідея об’єднати пенсіонерів танцями виникла два роки тому, а автором її став Віктор Поліщук. Він зараз найстарший і найбільш досвідчений учасник колективу.

Тренування проходять на платній основі регулярно вранці суботи та неділі. Як зазначає хореографиня Вікторія Свищ, цінова політика гнучка і мінімальна. Місячний абонемент коштує 150 гривень. Ті, хто працюють, платять лише за заняття, які відвідуюють. Їм перераховують вартість пропорційно до кількості тренувань.

“Grand seniors” – це не лише тренування і підготовки до виступів, а й місце, де кожен охочий може отримати психологічну підтримку, дозволити собі те, що табуйовано суспільством у звичному ритмі життя.

Це колектив, де яскраво виражена соціальна підтримка рівний рівному. Учасники мають досвід переживання стресу перших місяців виходу на пенсію, самотності і вирваності зі звичного темпу життя. Вони підтримують один одного, створюють атмосферу відкритості, значущості і цінності кожного.

“У нас немає конкуренції. Ми всі рівні між собою, бо прийшли навчитися чомусь новому і знайти своїх однодумців”, – розповідає Тетяна, учасниця колективу.

Як проходять виступи, чим займаються у перервах між тренуваннями та що такого особливого у танцювальному колективі пенсіонерів з Сєвєродонецька дивіться у сюжеті.

Вікторія Пилипенко, місто Сєвєродонецьк, Луганська область. Матеріал підготовлено в рамках проєкту Всеукраїнського репортерського пулу.

ПОДІЛИТИСЯ: