Перейти до вмісту
Home » Кіновесна 2021: п’ять українських прем’єр, на які варто звернути увагу

Кіновесна 2021: п’ять українських прем’єр, на які варто звернути увагу

Протягом тривалого часу карантинних обмежень безліч прем’єр, у тому числі й українських, довелося перенести. Хоча під час самоізоляції кожен із нас встиг переглянути багато різних кінофільмів, сидячи вдома, проте карантину нарешті прийшов кінець. Тому встигни дочекатися забронювати квитки на круті новинки довгоочікуваних прем’єр українського кінематографу!

Зберігай п’ятірку свіжих українських прем’єр, які ти точно маєш переглянути! 

«Нереальний КОПець»

Легка й дотепна комедія виробництва компанії VAIT FILMS і Одеської кіностудії з зоряним акторським складом. У головних ролях: Станіслав Боклан, Дмитро Ступка, Богдан Юсипчук, Анна Саліванчук, Поліна Логунова, Влад Яма та Борис Барський. Основний знімальний процес проходив в Одесі, а також у Лос-Анджелесі й у Баку.

Короткий опис сюжету: президент видає розпорядження, згідно з яким діти всіх чиновників повинні вчитися і працювати в Україні. Тому начальник поліції повертає сина з Америки та влаштовує його на роботу до місцевого відділку. Досі основним заняття синка-мажора було тринькання батьківських грошей, але все кардинально змінюється. Чи вдасться йому перетворитися з кволого багатія, який думає лише про те, як не зіпсувати свій манікюр, у зразкового українського поліціянта? Суворий лейтенант-напарник змусить гламурного ледаря стати справжнім копом.

Дата релізу: він уже відбувся 4 березня 2021 року. В інтернет-ресурсах фільм ще не доступний для перегляду.

«Антон і червона химера»

Це історична драма, знята в копродукції України з Грузією, останній фільм відомого грузинського режисера Зази Урушадзе, номінанта на «Золотий глобус» й «Оскар» за фільм про війну в Абхазії «Мандарини».

Сценарій фільму «Антон і червона химера» був написаний за мотивами книги канадського письменника Дейла Еслера «Антон, його друг і російська революція», в основу якої покладено згадки його рідного дядька, який і став прототипом головного героя — Антона.

У головних ролях Себастьян Антон, Володимир Левицький, Наталія Рюміна, Микита Шланчак, Сімсон Баббель, Регімантас Адомайтіс, Юозас Будрайтіс.

Стрічку створено «ІнсайтМедіа» спільно з Georgian International Film (Грузія) за підтримки Держкіно України та Грузинського національного кіноцентру, в асоціації з Одеською кіностудією і литовським агентством «ARTBOX», у партнерстві з польським «Krakovia Producciones».

Короткий опис сюжету: Дія картини розгортається в 1919 році в німецькій колонії Гільдендорф неподалік від Одеси. Початок експропріації й великого терору більшовиків на території України перед першою хвилею голодомору. У цьому селищі на березі лиману живе німецька сім’я: Ніколас, Христина та їхні діти: уже дорослий Йохан, десятирічний Антон і його молодша сестра Емма. Мирне існування поселення порушує «російська революція». Двоє маленьких хлопчиків Антон та Яша мимоволі стають свідками великих історичних подій — збройного повстання селян проти більшовиків. Події навколо себе вони сприймають як цікаву гру, тож їхню дружбу не зможуть зруйнувати ні червона химера російської революції, ні все криваве XX століття.

Дата релізу: він уже відбувся 18 березня. В інтернет-ресурсах фільм ще не доступний для перегляду.

«Погані дороги»

Один з тих багатьох українських кінопрем’єр, реліз якого зазнав змін через нестійку ситуацію з пандемією коронавірусу та карантином. 

Х/Ф «Погані дороги» став призером Венеціанського кінофестивалю й повнометражним дебютом драматургині і сценаристки Наталії Ворожбит. Її однойменну п’єси ставили в Лондоні та Києві. Режисерка отримала Національну премію кінокритиків «Кіноколо» в категорії «Відкриття року».

Короткий опис сюжету. Події п’єси «Погані дороги» розгортаються на Сході України. Драму присвячено військовим і цивільним Донбасу. Стрічка складається з п’яти окремих новел про жителів Донбасу, чиє життя проходить по обидва боки від лінії розмежування. П’ять розбитих доріг — і стільки ж реальних історій про любов, ненависть, довіру, зраду та недотримання особистих меж на тлі порушення кордонів державних.

Сценарій створений на основі документальних історій, зібраних авторкою на Сході України під час роботи над фільмом «Кіборги».

«”Погані дороги” —  це не як дороги, а шляхи всередині кожної людини, стан душі. І ти або знаходиш в собі сили знайти хорошу дорогу, або продовжуєш йти поганою дорогою. І, напевно, основний конфлікт між цією поганий і гарною дорогою, яким шляхом піде кожен з нас», — пояснила режисерка Наталія Ворожбит в одному з інтерв’ю.

Фільм кінопродакшну «Kristi Films» знятий за фінансової підтримки Українського культурного фонду. Знімання проходили переважно в Києві, області та на Донбасі.

Дата релізу оновлена, він відбудеться 20 травня 2021 року.

«Пульс»

Біографічна спортивна драма режисера Сергія Чеботаренка й продюсера Єгора Олесова, заснована на реальній історії української чемпіонки Оксани Ботурчук.

У головних ролях Наталя Бабенко, Станіслав Боклан, Вікторія Левченко, Наталя Доля, Олександр Кобзар та Лілія Ребрик.

Короткий опис сюжету. Головна героїня фільму — заслужена майстриня спорту України, паралімпійська чемпіонка 2008 року. Юна українська легкоатлетка живе в маленькому містечку, але має велику мрію — потрапити на Олімпійські ігри. Її спортивна кар’єра тільки починається, вона демонструє хороші результати. Але в результаті жахливої автомобільної аварії дівчина отримує важкі травми і майже втрачає зір. Здається, що тепер Оксана не має шансів не тільки на бажані Олімпійські ігри, а й на нормальне життя. Однак вона не збирається здаватися та прагне довести: на шляху до справжньої мрії не існує перешкод.

В основі спортивної драми лежать реальні події. Знімали картину в Києві й області.

Офіційним саундтреком спортивної драми стала пісня «GO!» у виконанні відомої української реперки alyona alyona. Режисер фільму Сергій Чеботаренко, зазначає, що співачка навіть сама могла б стати головною героїнею художнього фільму.

«Іноді життя ставить підніжку. Здається, усе грає проти тебе, та ще й не за правилами. І саме ті, від кого чекаєш підтримки, повертаються спиною. Руки опускаються … У той час приходить розуміння, що в тебе є тільки ти, і саме ти повинен створювати власні правила, грати як хочеш та робити те, що подобається. Історія героїні дуже надихнула мене. Йти до мети, незважаючи на інших, і залишатися за цих обставин людиною — чудовий сюжет, прекрасний приклад, чудова справжня історія. Для мене честь писати про це і бути частиною цього», прокоментувала реліз alyona alyona.

Виробництво фільму — компанія KINOROB та FILM.UA Group.

Дата релізу оновлена, прем’єра відбудеться 22 липня 2021 року.

«Гуллівер повертається»

Анімаційний фільм режисера Іллі Максимова виробництва створений студією «Квартал 95» та Gulliver Films. Це перший український мультфільм, процес виробництва якого максимально відповідає стандартам компанії Disney. Робота над мультфільмом триває вже п’ять років!

За словами творчої команди, мультфільм буде цікавий як дітям завдяки запаморочливим пригодам героїв та гумору, так і батькам через актуальний соціальний, ба навіть політичний підтекст.

«Ми б дуже хотіли подарувати нашу світлу історію глядачам у цьому році і додати всім святкового настрою. Але доводиться змінювати плани, у зв’язку з нестабільними умовами. Перегляди фільмів у кінотеатрах — унікальна річ. Сподіваємося, що незабаром люди знову будуть насолоджуватися історіями, що надихають, не побоюючись за своє здоров’я», — говорить продюсер проєкту Олег Ходачук.

Перший тизер був випущений ще у 2015 році. Робота зі створення анімації велася не тільки українцями, а й фахівцями з-за кордону в онлайн-режимі. Чимало зусиль для створення фільму доклав відомий аніматор Тоні Бонілла з США. За його словами, найбільше враження на нього справив саундтрек до українського мультфільму.

Загалом над мультфільмом працювали 35 аніматорів з України та ще близько 30 іноземних фахівців (Німеччина, Бразилія, США, Канада, Австралія).

Короткий опис сюжету: Гулівер отримує листа, в якому його просять про допомогу жителі Ліліпутії. Край у страшному занепаді, тому без хорошого й мудрого велетня їм не обійтися. Трон зайняв неймовірний дурень і кожен відчуває на собі важкі наслідки його дурості. Але чи буде Гуллівер самовіддано вирішувати справи своїх друзів, коли в самого не все гаразд?

В озвучуванні головних героїв мультфільму бере участь зоряна каста відомих українських артистів кіно й шоу-бізнесу. Один із персонажів заговорив голосом лідера гурту «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» Сергія Танчинця.

Дата релізу оновлена (23 грудня 2021 року).

Нагадаємо, Format21 раніше вже писав, що «ми не можемо дозволити не мати амбіцій щодо власного кіно».

ПОДІЛИТИСЯ: