Перейти до вмісту
Home » Не онлайном єдиним: добірка цікавих заходів Києва

Не онлайном єдиним: добірка цікавих заходів Києва

Разом із весняним теплом та святами в столицю прийшли послаблення карантинних обмежень. 1 травня Київ повернувся до «жовтої зони»: відновлено рух транспорту, роботу ТРЦ, ресторанів, закладів культури та освіти. Format21 підготував добірку офлайн-заходів для тих, кому зовсім не хочеться сидіти вдома теплими травневими вечорами.

Що: Виставка тюльпанів на Співочому полі

Де: Співоче поле, вул. Лаврська, 33

Коли: 7–23 травня (10:00–20:00)

Понад 700 тисяч квітів тридцяти різних сортів, розсаджені за кольоровою гамою, що створюють дивовижні візерунки. Над виставкою працювало 15 дизайнерів. Організатори зазначають, що, крім величезної кількості тюльпанів, на гостей чекають яскраві фотозони, зручні місця для відпочинку, нове кафе та розваги для дітей. 

Що: Фестиваль американського кіно «Незалежність»

Де: Кінотеатр «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26.

Коли: 13–19 травня (10:00–23:00)

Щорічний фестиваль проходить у змішаному форматі (офлайн і онлайн), тому можна обрати для себе найзручніший варіант. Як зазначається на сайті, захід «поєднує американські ігрові й документальні фільми, які розповідають історію Америки, висвітлюючи її розмаїття і цінності та демонструючи силу незалежної думки й свободи слова». Крім показів, організатори обіцяють  провести обговорення і тематичні майстер-класи, щоб залучити глядача до процесу кіновиробництва. 

Що: Кінопокази в Театрі «Між трьох Колон»

Де: Театр «Між трьох Колон», Львівська площа, 14

Коли: 12, 19 та 26 травня (19:00–21:00).

Для тих, хто за період локдауну засумував за атмосферою кінотеатрів, Театр «Між трьох Колон» організовує покази світових шедеврів кінематографу щосереди. Вхід вільний. 12 травня відбудеться демонстрація українського кіноальманаху «Мудаки. Арабески» від Артхаус Трафік, що розповість про «гостру соціальну проблему рагулів». 

Що: Виставка Робопарк

Де: ТЦ «Gorodok Gallery», просп. Степана Бандери, 23

Коли: 1 травня–11 липня (10:00–21:00).

На території ТЦ «Gorodok Gallery» зібрані найсучасніші моделі роботів з усього світу. Виставці буде, чим вас здивувати. Хочете побачити, як робот Елвіса Преслі виконує його хіти? Чи поспілкуватися з милим Дерев’якою? Зробити селфі з аніматором Іскандером? Сім зон віртуальної реальності, 52 сучасні роботи, робозоопарк, майстер-класи та інше — організатори обіцяють, що нудьгувати вам точно не доведеться. 

Що: Фестиваль повітряних куль «Монгольф’єрія. Мамо, я вдома»

Де: смт. Макарів, Київська обл.

Коли: 14–16 травня (18:00–21:00)

Найбільший в Європі весняний фестиваль повітряних куль проходитиме 14–16 травня в селищі Макарів, що під Києвом. Захід приурочено до Дня матері. Організатори — повітроплавне товариство «Монгольф’єр» і громадська спілка «Українське повітроплавне товариство». Зазначається, що ціль заходу — популяризувати повітроплавання в Україні. Проте організатори попереджають, що запустити аеростати можна лише при сприятливих погодних умовах, без вітру й опадів. Стежте за можливими змінами на сайті

Для тих, хто все ще побоюється відвідувати масові заходи та уникає людних місць, Format21 уже публікував добірку безпечних місць для прогулянок у Києві.

ПОДІЛИТИСЯ: