Перейти до вмісту
Home » Мільйони збитків або як обікрали людей за тиждень на Bitcoin

Мільйони збитків або як обікрали людей за тиждень на Bitcoin

Біткоін зʼявився в далекому 2008 році, але весь світ про нього дізнався декілька років тому. У 2017 його популярність значно зросла, а капіталізація становила близько 200 млрд дол.

За останній місяць спостерігалося стрімке падіння біткоіна, яке 19 травня досягло майже 50%. Монета, яка 14 квітня досягала близько 64000$, 23 травня коштувала 34000$. Крім цього, таке падіння показало наскільки інші альтернативні монети залежні від біткоїна, тому що їх падіння було схоже у відсотковому значенні. Це стало найстрімкішим падінням із березня минулого року. У чому ж причина його причина?

Більшість пояснює цей спад уведенням китайською владою жорстких обмежень на торгівлю криптовалютою. У Китаї торгівля криптовалютою заборонена з 2019 року через боротьбу з відмиванням грошей. Але фактично всі операції з біткоїном продовжили свою активність. Тому 18 травня Пекін заборонив фінансовим інститутам та компаніям надавати послуги з обміну криптовалют і попередив інвесторів про небезпеку спекулятивної торгівлі. Хоча насправді Китай веде цю боротьбу з криптовалютами ще з 2017 року і навіть після всіх заборон, люди продовжують торгувати біткоіном. Тому експерти стверджують, що ця новина несильно вплинула на ситуацію на ринці електронних монет, ба більше, що зниження ціни почалося за декілька тижнів до цієї новини.

За словами президента російського підрозділу міжнародної асоціації професіоналів валютного й грошового ринків ACI (із франц. Association Cambiste Internationale) Сергія Романчука, ціна на монети визначається настроями великих гравців, які керуються заявами впливових персон. Яскравим прикладом є заяви Ілона Маска у твітері, які можливо і спровокували це падіння. Компанія Tesla в лютому цього року купила біткоінів на 1,5 мільярда доларів і заявила, що буде інвестувати в цифрові активи.

Більше того, Ілон Маск опублікував пост про те, що компанія Tesla буде приймати оплату за автомобілі в цій валюті. Ця заява спровокувала рекордний ріст монети, яка вперше досягла вартості 64000 дол. А вже на початку травня Маск заявив про зупинку прийому біткоінів через загрозу довкіллю і ціна монети почала різко падати до 34000 дол. При таких коливаннях, запевняють експерти, більшість початківців, які вклали свої гроші, починають виводити всі активи, щоб зберегти хоча б частину. Це і є головною помилкою, тому що після різкого падіння завжди йде зріст. 

Експерти у сфері криптовалют як завжди прогнозують різні варіанти розвитку. Багато вважають, що біткоін досяг свого максимуму й далі буде тільки падати. Але все ж більшість підтримує позицію, що біткоін буде рости як мінімум до 100 тисяч доларів. Тож, вкладаючи гроші в такі монети, треба розуміти що є великі шанси втратити все.

ПОДІЛИТИСЯ:
Позначки: