Перейти до вмісту
Home » Грошова винагорода та смаколики

Грошова винагорода та смаколики

Темпи вакцинації у світі набирають усе більших обертів. Однак охочі отримати щеплення все ж у меншості. Відповідно, аби заохотити громадян вакцинуватися, уряди різних країн вигадали способи заохотити людей отримати щеплення. Одні роздають смаколики, інші — гроші. Чи дієві такі методи, читайте в сюжеті.

В одному з торговельних центрів у Сербській столиці Белграді зазвичай дуже людно, а особливо зараз у період пандемії. А втім черги з сотень осіб — невипадковість. Люди стоять тут не за новинками для гардеробу, а за вакциною.

Зроби щеплення — отримай гроші. Уряд Сербії готовий заплатити кожному, хто зробить щеплення від коронавірусу до 31 травня по 3 тисячі динарів, або ж 25 євро.  До урядової акції приєдналася й низка закладів харчування і магазинів. Вони роблять вакцинованим покупцям знижки, а також пропонують безкоштовні обіди. Така щедрість підприємців цілком виправдана, адже що швидше люди вакцинуються, то швидше до закладів повернуться клієнти. Мотивувати місцевих своїм прикладом вирішила й сербська співачка Єлена Карлеуша. Про своє рішення вона розповіла в ефірі одного з телеканалів.

«Я вирішила зробити щеплення, оскільки вважаю, що це моя соціальна відповідальність — закликати людей та інших громадських діячів відновити нормальне життя не лише в Сербії, але і на всій планеті», — зазначила Єлена.

Президент США Джо Байден теж поставив собі нову мету в боротьбі з пандемією коронавірусу — 100 млн щеплень за 60 днів. Попри те, що майже половина американців уже отримала першу дозу вакцини, а понад 107 млн імунізовані повністю, скептиків щодо ефективності препаратів проти коронавірусу досі багато.

Влада США розгорнула масштабну інформаційну кампанію для стимулювання COVID-вакцинації. До прикладу, у Детройті агітатори не лише телефонують місцевим жителям і закликають їх щепитися, але й приходять до їхніх домівок.

«Ми хочемо, щоб усі жителі Детройта, які хочуть отримати вакцину, знали, куди потрібно йти, що робити та кому потрібно телефонувати».

Ентоні Брінсон, агітатор.

А ось у Північній Кароліні з медичними працівника об’єднуються пивоварні. Тому ті, хто отримали вакцину, можуть розраховувати на безкоштовне пиво. А в Західній Вірджинії кожному жителю від 16 до 35 років пропонують по 100 доларів за щеплення. 

Наразі основна мета для кожної країни — якнайшвидше вакцинувати населення. Тому такі акції є доволі дієвим і корисним способом, щоб заохотити людей до щеплення.

ПОДІЛИТИСЯ: