Перейти до вмісту
Home » Сучасне прочитання: Шевченко фестивальний

Сучасне прочитання: Шевченко фестивальний

“За вас правда, за вас слава, І воля святая!” — під таким лозунгом пройшов четвертий (ювілейний, як називають організатори) фестиваль ШЕфест на батьківщині Кобзаря в селі Моринці Черкаської області.

Протягом дня найголовнішим місцем фестивалю була просвітницька галявина. Тут і відкривали фестиваль, проходили лекції та гуртки, виступали Василь Шкляр і Сашко Лірник.

Для тих, кому набридло просто слухати і хотілось чимось зайнятися, працювала галявина майстрів. Вона тішила гостей майстер-класами від професіоналів народного хенд-мейду з виготовлення ляльок-оберегів, солом’яних фігур та художників-портретистів.

Організатори не забули і про найменших поціновувачів Шевченка. Для них тут влаштували дитячий куточок.

Особливою розвагою стало малювання портрету Катерини з однойменного твору Кобзаря. Кожен охочий міг долучитись до цієї благородної роботи, для цього навіть не потрібно було мати художню освіту. Дівчата-волонтери спостерігали за роботою і допомагали при створенні кожного мазка.

У кінці кожного дня фестивалю гостей очікував гучний концерт за участі 3-4 відомих вітчизняних гуртів. Хедлайнерами першого вечора став Kozak system, а другий день закривав гурт Мотор’рола. Виступали також гурти Vivenne Mort, Веремій, КораЛЛі, Сад, Мрія Життя, Проти Течії.

 

Надихалася і фотографувала Ольга Тарасенко

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.