Перейти до вмісту
Home » Росія — як бабця на дворі

Росія — як бабця на дворі

Які головні конфлікти сучасного світу і як вони будуть розвиватись? Про це ми розпитали у військового експерта Олексія Арестовича.

Джерело: polukr.net

Олексій, які головні загрози у світі Ви бачите на сьогодні? 

Головна загроза — це Близький Схід. Звідти розповзається зброя, гроші, бойовики. Звідти виходять погрози світу, як говорили в радянській політичній панорамі устами Зоріна. Це найнебезпечніша зона. Плюс наш конфлікт. Це прагнення Росії грати Заходом через територію України. Загроза м’якої окупації Білорусі, яка повинна відбутися в серпні цього року під виглядом навчання “Захід 17”. І подальша загроза на Прибалтику. Є думка, що Росія розпочала програму “Латекс”. Так само, вихід Латвії з НАТО і ЄС. У Латвії 65% російського населення, вони мають більшість в парламенті, і так продавлюють свою політику, що реформи вдалися не дуже, на відміну від Естонії та Литви. Напрямок російської політики — внести розкол і вибити Латвію з ЄС і НАТО.

Білорусі це також стосується?

Звичайно. Окупувати Білорусь і погрожувати вже колишній Прибалтиці, сподіваючись, що вони обміняють свою безпеку на безпеку України. Путін починає велику гру, в нього президентські вибори, він сподівається їх виграти однозначно або скасувати. Розпочинає черговий етап протистояння із Заходом, використовуючи Україну, Білорусь, Прибалтику і Придністров’я як інструменти. Усе за кримським сценарієм: зелені чоловічки, хвилювання, створення проросійських сепаратистських організацій, пропаганда нескінченна, спроба захоплення. Це гібридна війна. Класична.

Який Ви бачите вихід зі становища?

Доведеться взяти Придністров’я і всіх перестріляти там! Хто проти України. І присадити його до своєї території… Це найкраще, що можна зробити, тим більше, що це наша територія, подарована Хрущовим Молдавії. Чомусь про ніхто не говорить!

Яким чином Росія збирається впливати на Захід?

Росія веде великий контрстратегічний наступ проти Заходу, сподіваючись розквитатися за поразку у Другій світовій війні і знову зайняти лідерське місце. Вона не може зайняти його економічно, інформаційно, м’якою силою, тому що у неї її немає. Бюджет Росії менше, ніж бюджет штату Нью-Йорк. Вона створює конфлікти, і з нею змушені спілкуватися. Тому що вона, як бабця на дворі – якщо з нею не спілкуватися, вона скандалить, розбиває машини і кричить, дітям не дає спати. Змушені виходити і мимохіть спілкуватися. Спілкування – це можливість виторгувати там щось, ось так діє Росія. Путін не дарма ж вибори поставив на 18 березня. День виборів президента Росії – це день приєднання Криму. Виборча кампанія, яка вже йде, йде з іміджем збирача російських земель. Це єдиний спосіб протистояти цьому інформаційному дискурсу, який Навальний розкручує. І виходить, що треба ще нові землі збирати до березня. Щоб підтвердити імідж. Збиратимуть. Захід починає повільно розуміти, що вся ця метушня в СНД, проти України, вона не проти СНД, а проти Заходу. Україна, Білорусь, Молдова – вони всі є для Путіна інструментом впливу на Захід. Спроби переформатувати ставлення Заходу. Але тут же момент який. Вони ж всі хочуть Росію використовувати.

Чи вірите Ви в чутки про те, що Трамп нападе на Росію?

Трамп хоче використовувати Росію в Сирії, а тут він повинен враховувати її інтереси, балансувати з ними тут, в європейському континенті. Він не нападе на Росію. Це вульгарна пропаганда. Боятися лякати себе третьою світовою війною це нереально. Нескінченні конфлікти, їх ескалація на Близькому Сході і в Європі – так, це найближче майбутнє. Це однозначно.

 

Спілкувався Роман Буцев

ПОДІЛИТИСЯ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.